Om webbplatsen

Tips och tricks och olika funktioner på tidningen Svensk Polis webbplats.

Anpassa textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om det inte fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

  • I Chrome väljer du Visa och därefter Zooma in eller Zooma ut. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Safari väljer du Innehåll och därefter Zooma bara text. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller - eller välja Innehåll och zomma in/ zomma ut.
  • I Internet Explorer väljer du Sida/Verktyg och därefter Zooma. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Internet Explorer 6 väljer du Visa och därefter Textstorlek.
  • I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Om du har en Macintosh ersätts Ctrl-tangenten av Commando-tangenten (kringlan).

Tjänster från tredje part

Tidningen Svensk polis webbplats använder tjänster från tredje part för vissa funktioner och för att få en bild av hur webbplatsen används. Med tredje part avser vi en webbplats eller tjänst som inte ägs av polisen.

Här beskrivs vilka tjänster som används och vilken information som skickas till den tredje parten. Tjänsterna använder också kakor/cookies. Informationen som skickas till tredje part krypteras för att ingen obehörig ska kunna ta del.

Google Analytics

För att få en bild av hur webbplatsen används nyttjar vi tjänsten Google Analytics via google-analytics.com och doubleclick.net. När du besöker webbplatsen skickas information till Google om vilka sidor du besöker. 

Youtube

För att spela upp filmer på webbplatsen använder vi Youtube via youtube.com, youtube-nocookie.com, img.youtube.com, googlevideo.com, fonts.gstatic.com och ggpht.com och ytimg.com. När du besöker en sida med film skickas information till Youtube om vilken sida du besöker.